Bine ati venit la Bucovina, taram legendar, un loc unde istoria este pretutindeni in jur, un loc pe care unii il considera blocat în timp, iar altii, privind dincolo de aparente, gasesc adevarul despre acest leagan de decenta, bunatate şi dragoste pentru Dumnezeu.Leagan al unei vechi civilizatii, Bucovina este situata în partea de nord-est a Romaniei şi se afla pe primele locuri in ceea ce priveste suprafata sa, numarul de locuitori, si potentialul economic, turistic şi uman. Peisajele sale minunate, multitudinea de monumente culturale si istorice, precum si bogata viaţa artistica si populara atrag anual sute de mii de turisti. Daca sunteţi un iubitor al naturii, veti gasi în Bucovina o oaza de verdeata, dealuri line, peisaje uimitoare, minunate si pitoresti. Relieful este unul de munte şi de deal, cu peisaje minunate, cu o densa retea hidrografica,unde apele curg rapid pe vai insorite.Veti gasi aici facilitati bune pentru sporturile de vara si de iarna, pentru vanatoare şi pescuit, precum şi pentru odihna intr-o mare oaza de calm. Muntii Sucevei abunda de locuri variate si atractive.Multe din peisajele de aici pot fi comparate cu cele din Elvetia, Franta, Austria, Italia sau Spania.
Printre cele 35 de monumente si rezervatii naturale, codrii seculari de la Slatioara (600 ha cu brazi batrani de peste 400 de ani) ofera o remarcabila priveliste a naturii virgine.
Fie ca esti religios sau nu, vei fi impresionat de frumuseţea picturilor din cele mai renumite manastiri ale lumii. Printre vestigiile perfect integrate in natura, o mentiune speciala trebuie facuta in legatura cu aceste monumente pictate,si anume ca au fost incluse de UNESCO intre capodoperele de arta ale lumii.
Cei pentru care mancarea este una dintre marile pasiuni ale vietii lor, vor descoperi ca Bucovina are gust şi savoare. Incercati unele dintre delicioasele mancaruri bucovinene: Sarmalute cu mamaliga , Supa de Gaina cu taietei de casa, Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, Piftie de pasare, Rasol cu hrean Moldovenesc, Parjoale, Clatite cu carne si ciuperci, placinte "Poale-n brau", Clatite cu branza. Si, mai presus de toate, oamenii din Bucovina sunt facuti din "aluat cald" si vor primi cu caldura fiecare oaspete ca pe propriul fiu, dupa o lunga calatorie printre straini.