074 300 99 00
Solicita oferta
Filtreaza dupa
Plecare
Pret pe persoana

Din orice parte e privit, Vulcan ofera un decor remarcabil. Aflat in imediata vecinatate a Brasovului, este un sat tipic sasesc, ce pastreaza inca farmecul evului mediu.

Numele comunei Vulcan se pare ca ar deriva de la toponimul Wolkendorf, cum se numea comuna in limba germana din timpuri mai vechi, tradus “Satul norilor”. Se pare ca prin pronuntie (si mai ales prin pronuntia dialectului sasesc din Vulcan, asemanator mai mult cu dialectul flamand sau cu dialectul galic, decat cu dialectul saxon-german cunoscut) numele asezarii devine Wolken, apoi degenereaza in Wolkon, mai tarziu Walcan, maghiarizat Vulkany, sau Sas-Volkany. O alta ipoteza sustine ca denumirea ar veni de la Wolkau, in traducere “Satul fanetelor” sau “Satul pasunilor”. Aceasta denumirea este confirmata documentar de existenta unei inscriptii la intrarea in fostul local al primariei (din incinta bisericii evanghelice)

Comuna Vulcan (Wolkendorf, Volkány) se afla in partea de sud-vest a depresiunii Tarii Barsei, la 16 km fata de orasul Brasov. Se invecineaza in partea de nord cu orasul Codlea, la est cu Cristianul, in partea de sud-est cu orasul Rasnov, la sud-vest cu Tohanul Vechi si in partea de vest cu Poiana Marului. Teritoriul comunei este situat jumatate pe platoul Barsei, la o altitudine de 600 m, iar cealalta jumatate pe dealuri, paduri si fanete, la o altitudine de 700 m, teren care merge crescand pana la Masivul Piatra Craiului, la o distanta de 20 de km.

Principalele ape care traverseaza teritoriul comunei sunt raul Barsa si paraul Vulcanita.
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam

Cere ofertă personalizată!